OM MEDALJMÄSTER

Medaljmäster är en av Sveriges mest erfarna medaljmontörer.

Hantverket och sömnaden utförs med en stor noggranhet och känsla för detaljer,
men också med en gedigen kunskap om historien och traditionen bakom det. 

Vi strävar efter att erbjuda en välsorterad webbutik med allt från medaljer och tillbehör till 
andra produkter som kan förgylla dina högtidskläder och viktiga stunder.

En personlig och engagerad service, som alltid strävar efter att hjälpa våra kunder 
till det bästa resultatet tror vi ger mest för pengarna, i slutändan!
Samtidigt ska återbesöket känns lika bra som det förra.

NYHETER

Nya produkter i webbutiken!

Under sommaren har vi inte legat på latsidan... utan fortsatt att utveckla och försökt hitta en del nya och spännande produkter som vi tror kan falla er i smaken.

Något försenad på grund av Corona tiderna, har vi äntligen fått hem de sista modellerna av Försvarsmaktens sidogevär. De sista modellerna att levereras var Amfiebiekårens sabel m/02-15 och Flygvapnets stickert m/1930. Vi har även en kort variant av sabel m/1893, som lämpar sig till förband som för sabeln till fots. Utöver det så har vi även kompletterat med en del tillbehör till sablar, så som sabelställ, förvaringspåsar, förvaringsboxar med mera.

Till högtidsdräkterna lanserar vi en ny serie av accesoarer bestående av manschettknappar, slipshållare och bröstknappar. Dessa har motivet av Tre kronor, Marinens- eller Flygvapnets vapenbild på en marinblå bruten emaljerad bakgrund.

Vi har även fått förtroendet och i samarbete med Flottans män och Stockholms Länsförbund För Krisberedskap, fått tagit fram deras förtjänstmedaljer som miniatyrer och kan nu erbjuda dessa till de som har erhållit dessa utmärkelser.

Edmunds medaljatelje har efter många års verksamhet avslutat sin verksamhet och Medaljmäster fick möjligheten att köpa mycket av Edmunds matrial. Vi kommer efterhand att lägga upp mer släpspännen och utöka vårat utbud. Dock kommer vi inte att lägga upp all amedaljband vi har som släpspännen, men är det något ni saknar så hör gärna av er och fråga om vi har just det medaljbandet ni söker.

Så vi hoppas att ni tar er tiden och tittar in i vår webbutik med jämna mellanrum under hösten, för det kommer poppa upp lite nya saker här och där som vi tror kommer falla er smaken.

/Medaljmästergänget

VISION

Sedan starten har Medaljmäster haft visionen att erbjuda medaljmonteringar samt tillbehör med god kvalité och till ett rimligt pris, för att höja upplevelsen av det militära- och civila sällskapslivet.

Medaljmäster strävar inte efter att vara billigast på marknaden, men erbjuder en kunskap och erfarenhet som vi tror ger mest för pengarna i slutändan. 

En personlig, engagerad och öppen kundservice, med gedigen kunskap och erfarenhet, ska göra det återkommande besöket lika trevligt som det första.

HISTORIA

Per har alltid varit intresserad av hantverk och att arbeta med sina händer. Efter gymnasiet och värnpliktstjänstgöring blev det yrkesutbildning och gesälbrev inom både herr- och damskrädderi. 2006 erhöll Per Mästarbrev inom herrskräddaryrket.

Genom sitt engagemang i frivilligrörelsen och hemvärnet har det alltid funnits ett intresse för uniformer och tillhörande utmärkelser. Medaljmonteringen startades som hobbyverksamhet 2003 i samband med arbetet inom uniformsskrädderi.

2009 grundades firman Medaljmäster och blev en bisyssla på sidan om Pers ordinarie jobb som skräddare. Hemsidan och webbutiken skapades och ryktet om Medaljmästers verksamhet började ta fart.

Medaljmäster har utvecklat sin egen speciella medaljmonteringsteknik samt har en egentillverkning av fästen för släpspännen med stadigare och längre nålar.

Under 2016-2018 hade Medaljmäster en Ateljé på De Geersgatan i Stockholm. Efter lite för hög belastning stängdes ateljen sommaren 2018 och Per återgick till att arbeta som skräddare på sitt ordinaire arbete. 

Idag drivs Medaljmäster fortfarande av Per som en bisyssla till sitt ordinarie arbete. Per har anlitat HCH och där Joakim finns som administrativt stöd och arbetar med administration, kommunikationen och de flesta kund- och leverantörkontakter medan Per fokuserar på hantverket.