OM MEDALJMÄSTER

Medaljmäster är en av Sveriges mest erfarna medaljmontörer.

Hantverket och sömnaden utförs med en stor noggranhet och känsla för detaljer,
men också med en gedigen kunskap om historien och traditionen bakom det. 

Vi strävar efter att erbjuda en välsorterad webbutik med allt från medaljer och tillbehör till 
andra produkter som kan förgylla dina högtidskläder och förhöja dina viktiga stunder.

En personlig och engagerad service, som alltid strävar efter att hjälpa våra kunder 
till det bästa resultatet tror vi ger mest för pengarna, i slutändan!
Samtidigt ska återbesöket känns lika bra som det förra, 

NYHETER

Hitom horisonten våren 2020

Så här på vinterns (?) sista skälvande veckor så håller vi inom Medaljmästergänget på att förbereda oss inför årets högsäsong med höjdpunkter såsom Veterandagen och Nationaldagen. Även om Corona viruset påverkar oss, precis som resten av samhället, med längre led- och produktionstider. Vi vill passa på att tacka våra förstående och tålmodiga kunder som får vänta lite längre än vanligt, men vi vill passa på att berätta lite om våra planer hitom horisonten.

Vi har fått förtroendet av Hemvärnet, att tillsammans med Yx-prylar, vara återförsäljare av Hemvärnets tjänstgöringsmedalj. Tanken var att de första medaljerna skulle delas ut i mitten av mars och att vår försäljning skulle komma igång därefter. Tyvärr har tilldelningarna samt medaljleveranser till oss dragit ut på tiden med anledning av Corona viruset och beräknas komma igång i mitten av april.

Ett samarbete har påbörjats med en ny sabelleverantör, Balp, som är ett franskt företag med anor ända från 1830-talet. Balp levererar både till Brittiska och Franska försvarsmakten, och har nu även tagit fram modeller av Försvarsmaktens samtliga sablar (sidogevär). Självklart har de även sabreringssabeln Briquet. De första sablarna har kommit och granskats av två välmeriterade vapensmeder här i Sverige, vilka kan bekräfta den goda kvaliteten. Till sommaren räknar vi med att ha samtliga sablar i lager, vilket vi tycker är väldigt roligt.

Vi kommer även i sommar närvara vid Camp Heumensoord (Nijmegenmarschen) i Nederländerna och ha ett mindre sortiment för försäljning till rabatterade priser, med anledning av marschen. Så spana efter Medaljmästerskylten och den fältmässiga butiken inne i det svenska tältet.

Om tiden räcker till kommer vi så smått att börja med en artikelserie här på vår Facebook sida; där vi tittar lite närmre på medaljer och ordnar i den svenska historien och nutiden samt traditionen kring medaljer, högtidskläder, bärande- och klädkoder med mera.

Som ni märker har vi mycket spännande på gång och att se fram emot. Hoppas att ni vill följa med oss på den fortsatta färden under 2020 och framåt!

GMY /Medaljmästergänget

VISION

Sedan starten av Medaljmäster har visionen varit att erbjuda medaljmonteringar, i viss mån uniformsskrädderi samt tillbehör med god kvalité och till ett rimligt pris, för att höja upplevelsen av det militära och civila sällskapslivet.

Medaljmäster strävar inte efter att vara billigast på marknaden, men erbjuder en kunskap och erfarenhet som vi tror ger mest för pengarna i slutändan.

En personlig, engagerad och öppen kundservice, med gedigen kunskap och erfarenhet, ska göra det återkommande besöket lika trevligt som det första.

HISTORIA

Per har alltid varit intresserad av hantverk och att arbeta med sina händer. Efter gymnasiet och värnpliktstjänstgöring blev det yrkesutbildning och gesälbrev inom både herr- och damskrädderi. 2006 erhöll Per Mästarbrev inom herrskräddaryrket.

Genom sitt engagemang i frivilligrörelsen och hemvärnet har det alltid funnits ett intresse för uniformer och tillhörande utmärkelser. Medaljmonteringen startades som hobbyverksamhet 2003 i samband med arbetet inom uniformsskrädderi.

2009 grundades firman Medaljmäster och blev en bisyssla på sidan om Pers ordinarie jobb som skräddare. Hemsidan och webbutiken skapades och ryktet om Medaljmästers verksamhet började ta fart.

Medaljmäster har utvecklat sin egen speciella medaljmonteringsteknik samt har en egentillverkning av fästen för släpspännen med stadigare och längre nålar.

Under 2016-2018 hade Medaljmäster en Ateljé på De Geersgatan i Stockholm. Efter lite för hög belastning och stängdes ateljen sommaren 2018 och Per återgick till att arbeta som skräddare på sitt ordinaire arbete. 

Idag drivs Medaljmäster av Per och Joakim, som en bisyssla till våra ordinarie jobb. Joakim arbetar med administration, kommunikationen och de flesta kund- och leverantörkontakter medan Per fokuserar på hantverket.